Search
Close this search box.

Utrullning av rullgräs

 Rullgräsmattan är enkel att hantera och det går snabbt att rulla ut den om man har gjort ett bra bottenarbete.

Förbered botten ordentligt innan du rullar ut gräset – gräset måste rullas ut på leveransdagen

  1. Dagen före leveransen av rullgräsmattan måste området där den ska rullas ut vara klar och vattnad. Rullgräs är en färskvara och kan inte lagras; gräset måste därför rullas ut på leveransdagen.
  2. Utrullandet underlättas om man redan före påbörjande gjort raka startlinjer med t.ex. snören.
  3. Vattna grunden väl. Gräsrötterna måste få mycket vatten direkt efter installationen. För att underlätta rotningen måste grunden alltid vara våt. Att använda en sprinkler i ett par veckor efter utrullningen är en bra lösning för att gräsmattan ska rota sig ordentligt.
  4. När man rullar ut gräset ska man göra det i ett tegelmönster, så att kanterna på kortsidan inte är mittemot varandra. Detta gör att gräset hålls bättre på plats och att kanterna inte torkar och drar ihop sig före det rotat sig tillräckligt bra.
  5. Använd en kniv eller motsvarande redskap för att skära i gräset där det behövs. T.ex. runt träd eller buskar behöver man skära bort gräsbitar.

Skydd mot solsken

En transportpall med rullgräs får inte täckas med presenningar eller liknande. Vid skydd mot solen måste det säkerställas att det finns någon typ av luftcirkulation.

Se videon som visar hur man rullar ut gräset »

Bevattning av rullgräs »

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käyttömme.