Sök
Stäng denna sökruta.

RULLGRÄSETS PRIS OCH FAKTORER SOM PÅVERKAR DET

RULLGRÄSETS PRIS OCH FAKTORER SOM PÅVERKAR DET

Kostnaden för leverans och utrullning av gräs är kanske det största samtalsämnet när det kommer till rullgräs. Själva gräset och utrullningen är olika produkter och därför ingår inte utrullningskostnaden i priset för gräs.

För bara några år sedan var rullgräs en ganska dyr produkt, men idag kostar sått gräs nästan lika mycket som färdigt gräs eller rullgräs. Fördelen med rullgräs är att det är klart direkt efter upptagning, så du behöver inte vänta ett år eller mer för att få en grön gräsmatta och en vacker trädgård.

Priset på förstklassigt rullgräs för mindre partier är ca 4 €/m² och för större partier runt 2 €/m². Priserna är dock flexibla; kvadratmeterpriset för en riktigt stor order kan bli ännu lägre. Priset på andraklassgräs är ännu lägre, runt 1 €/m2 beroende på kvantitet.

TRANSPORT AV RULLGRÄS

Efter att vi mottagit kundens beställning tar vi hand om alla leverans- och fraktärenden.

Leveranser från Österbotten söderut är ofta mycket prisvärda och gräset levereras snabbt till kunden. Detta beror på att det mesta av transporterna i Finland går från söder till norr och bilen återvänder ofta tom — Då uppskattar ofta transportbolagen att få en frakt med sig söderut istället för att köra tillbaka bilen med tom last.

Gräset hämtas vanligtvis från Oravais runt 16:00 på eftermiddagen och är hos kunden nästa morgon.

LÄS MER OM PRISET PÅ GRÄS

OBS!

När orderkvantiteten är mindre än 500m2 (1-10 pallar) sker leverans med lastbil. Avlastning kan skötas via bakbrädet på lastbilen.

Om beställningsmängden överstiger 500m2 (11 -> pallar) sker leverans med lastbil och full släpvagn. För att lasta av gräset måste kunden därför ha egen lossningsutrustning. Traktor/gaffeltruck/hjullastare etc. med gafflar behövs för att kunna lasta av pallarna.

RULLGRÄS AV FÖRSTA KLASS

Gräsmattan är av första klass när den är jämnt grön, små färgskillnader kan dock förekomma, eftersom det inte är en plastmatta. Gräsmattan ska vara fri från ogräs och gröntäckningen ska vara mer än 95%. I hållfasthetsprovet måste minst 19 av 20 mattor förbli intakta. Majoriteten av vårt rullgräs hör till gräs av första klass, gräs av andra klass finns endast i begränsad mängd.

RULLGRÄS AV ANDRA KLASS

Priset på rullgräs beror mycket på kvaliteten. Förutom högkvalitativt konstgräs levererar vi även billigare 2:a klass gräs. Detta är inte riktigt lika grönt och hållbart som vårt standard första klass rullgräs. Ljusa fläckar syns och rullarna är inte lika starka.

Vanligtvis börjar en gräsmatta av andra kvalitet växa som en vanlig gräsmatta efter följande vinter. Men detta beror förstås också mycket på kylan och vinterns längd.

 

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käyttömme.