Search
Close this search box.

Siirtonurmen lannoittaminen

Onko toiveena tavallista vihreämpi ja rehevämpi siirtonurmi? Silloin se kannattaa lannoittaa säännöllisin väliajoin sesongin aikana (huhtikuun puolesta välistä syyskuun puoleenväliin). Lannoitteen muodossa olevan ravinnon ansiosta siirtonurmi saa voimaa, jolla se pystyy syrjäyttämään sammaleen ja rikkaruohot, näin päästen kasvamamaan vapaammin.

Milloin ja kuinka usein pitää lannoittaa?
Lyhytvaikutteista lannoiteainetta pitäisi käyttää 2-3 kertaa vuodessa, kun taas pitkävaikutteista vain 2 kertaa vuodessa. Sesongin aikana voi lannoittaa jopa kerran kuukaudessa. Keväisin nurmelle kannattaa levittää ylläpitokalkitus. Kalkitus estää nurmen sammaloitumisen.

Uusi siirtonurmi pitää lannoittaa jo ensimmäisen leikkuukerran jälkeen, yleensä n. kuukausi nurmen asennuksen jälkeen. Helteiden aikana kannattaa kuitenkin odottaa, että lämpötila on laskenut jonkin verran, jottei siirtonurmi pääse kuivahtamaan. Lannoita siis mieluiten pilvisenä päivänä tai illalla ja kastele runsaasti sen jälkeen.

Lannoite, joka ei ole tasaisesti levitetty tai jota ei ole kasteltu kunnolla, voi polttaa siirtonurmen pilalle. Isoilla alueilla (yli 100 m2) suosittelemme, että käytätte lannoitevaunua lannoitteen levittämiseen. Tuloksesta tulee tällä tavalla tasaisempi, joka vähentää palamisen riskiä.

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käyttömme.