SIIRTONURMEN HINTA, ja vaikuttavat tekijät

SIIRTONURMEN HINTAAN VAIKUTTAVAT TEKIJÄT

Toimituksen ja asennuksen hinta on ehkä suurin puheenaihe siirtonurmikon ympärillä. Itse nurmi ja asennus maksetaan aina erikseen.

Vielä muutamia vuosia sitten siirtonurmi oli melko kallis tuote, mutta nykyään nurmen kylvö on jo melkein samanhintaista kuin valmisnurmi. Siirtonurmen etuna on se, että se on noston jälkeen heti käyttövalmis, joten nurmikon ja kauniin pihan saamista ei tarvitse odotella vuotta tai useampaa.

Ensimmäisen luokan siirtonurmen hinta pienille erille on n. 4 €/m² ja suuremmille erille jopa 2 €/m². Hinnat kuitenkin joustavat; todella suuren tilauksen neliöhinta voi olla vähemmänkin. Toisen luokan nurmen hinta on vielä pienempi, jopa 1 €/m ajankohdasta riippuen.

SIIRTONURMEN KULJETUS
Kun vastaanotamme tilauksen asiakkaalta, me hoidamme kaikki toimitus- ja rahtiasiat. Ainoastaan levitys jää asiakkaan hartioille, ellei muuta ole erikseen sovittu.

Pohjanmaalta etelään on yleisesti ottaen todella halvat ja nopeat toimitukset. Tämä johtuu siitä, että suurin osa rahdeista lähtee etelästä ja palaa tyhjinä — pieni siirtonurmitaksa takaisin mennessä on parempi kuin tyhjä auto.

Siirtonurmi noudetaan Oravaisista neljän maissa iltapäivällä ja on asiakkaalla seuraavana aamupäivänä.

Lue lisää nurmen hinnasta.

SIIRTONURMEN ASENNUS
Siirtonurmen asennukseen löytyy satoja konsteja, mutta omasta kokemuksemme on osoittanut, että siirtonurmen asennuksessa on vain neljä tärkeää asiaa:

– Vihreä puoli ylöspäin

– Rullat nopeasti maahan

– Saumat tiukasti toisiinsa 

– Runsas kastelu heti

Asennuksen pitää tapahtua heti eikä seuraavana päivänä, ja nurmea on kasteltava paljon kerralla (sadettimella).

Katso video siirtonurmen asennuksesta »

ENSIMMÄISEN LUOKAN NURMI

Nurmikon tulee olla tasaisesti vihreää, pieniä värieroja voi kuitenkin löytyä, koska kyseessä ei ole muovimatto.. Nurmen tulee olla vapaa rikkaruohoista ja viherpeittävyyden pitää olla yli 95 %. Lujuustestissä vähintään 19 mattoa 20:sta täytyy pysyä ehjänä. Kaikki siirtonurmikkomme ovat ensisijaisesti 1-luokan nurmikkoa – toisen luokan nurmikkoa on saatavilla vain rajoitetusti.

TOISEN LUOKAN NURMI


Siirtonurmen hinta on paljon laadusta kiinni. Toimitamme laadukkaan siirtonurmen lisäksi halvempaa 2. luokan siirtonurmea. Tämä ei ole aivan yhtä vihreää ja kestävää kuin perusnurmi. Tämä näkyy vaaleina laikkuina, eikä rullat ole yhtä vahvoja.

Yleensä kakkoslaadun nurmikko lähtee seuraavan talven jälkeen normaalin nurmikon tapaan kasvamaan. Tämä riippuu tietenkin myös paljon talven kylmyydestä ja pituudesta.